EKİP

Çizgili Marlin olarak Pasifik ve Hint okyanusunun tropikal ve ılık sularından çıkıyor, takıntıları veya endişeleri bile doğru tahlil ediyor ve buna göre çözümler üretmeye inanç büyütüyoruz. İşin kreatif yanını bırakmadan yan yana olabileceğiniz disiplinli ve kolektif bir ekip olarak “balıklar düşünmez, çünkü onlar zaten bilir” diyoruz.


Bu ekip ÇizgiliBlog’ta da yazıyor. Göz atmak ister misin?

Marka Yöneticisi İş Geliştirme
OYA EŞENLİ GAZİOĞLU
Oya Eşenli Gazioğlu, ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden 2008 yılında mezun oldu. Oya, yaratıcı, proaktif ve birleştirici bir takım üyesi. Problem çözme yeteneğini ekiplere ve aldığı rollere etkili şekilde aktarabilen bir tasarımcı. Yakupoğlu Deri Sanayii (YDS) AR-GE departmanında tasarım yöneticisi olarak çalışmaya başladı. Burada tasarım süreçlerinin yönetilmesinde aktif rol aldıktan sonra şirket içerisinde marka departmanı kurulmasına ön ayak oldu. Bu çalışmaları Güven Borça danışmanlığında yönetti. Ardından dünyanın en büyük postal ihalesinin tasarım  yönetimini üstlendi ve 47 firma arasından ihalenin kazanılmasında rol oynadı.
YDS’nin ardından bir tasarım dergisi olan Konsept Projeler’de şef editör pozisyonunda çalıştı, dergiye yeni bir soluk getirdi ve yerel derginin ulusal bir yayın hale gelmesine katkı sağladı. Sonraki 7 yıl boyunca Bileşim Yayıncılık çatısı altında yayınlanan dergilerin yayın yönetmeni olarak editör, grafik tasarımcı, dijital medya ve satış profesyonellerinden oluşan ekiplere liderlik etti. FIT Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri Fuarı, Optimus Doruk, İstantuni gibi markaların görsel yönetmenliğini yürüttü.
Çalışma Alanları: Marka ve Tasarım Yönetimi, Proje Yönetimi, Yaratıcı Süreç Liderliği, Yayın Tasarımı ve Yönetimi, Endüstriyel Tasarım, 3D Görselleştirme, Kurumsal Metin Yazarlığı
İş Mottosu: Sade, temiz, net bir iletişim için enerjinin büyüğünü anlamaya vererek…
İlgi Alanları: Görsel İletişim, Kullanıcı Arayüzü, Kullanıcı Deneyimi, Ergonomi, 3D Görselleştirme, Kuantum, Beslenmenin İnsan Fizyolojisine Etkisi, Evrimsel Süreçte İnsan, Dinler Tarihi, Sümer Medeniyeti…
Tasarım Lideri
FURKAN ÖZER
Furkan Özer, 2009 yılında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun oldu. Furkan, detaycı, sabırlı, sürekli kendini geliştiren, kollektif empatiyi yükseltme özelliği taşıyan bir takım üyesi.
Infomag bünyesinde gerçekleştirdiği stajla meslek hayatına başladı, matbaa süreçleri üzerinde bilgi sahibi oldu. Yeni Asya Ajans’ta grafik tasarımcı olarak çalıştı; dergi, kitap kapağı, promosyon ürünlerin kurumsal grafik tasarımlarını gerçekleştirdi.
2010 yılında dahil olduğu bir reklam ajansında WomanRoute isimli yenilikçi bir kadın dergisinin art direktörlüğünü üstlendi. Derginin yaratım sürecinde ekipte yer aldı. Sonrasında Bileşim Yayıncılık’ta art direktör göreviyle dergi tasarım ve mizanpaj uygulamaları gerçekleştirdi. Bir süre Antalya’da bir reklam ajansında çeşitli sektörlerdeki tasarım tecrübelerini artırdı.
Adobe Indesign, Illustrator ve Photoshop programlarına yüksek hakimiyeti, tecrübesi ve yaratıcı yaklaşımlarını 2016’dan bu yana freelancer olarak projelerine aktarıyor.
Çalışma Alanları: Logo ve Kurumsal Tasarım, Dergi Mizanpaj Tasarımı, Görsel Tasarım, Yaratıcı Düşünme, Matbaa ve Baskıya Hazırlama Uzmanlığı, Farklı Sektörel Deneyim
İlgi Alanları: İletişim ve Grafik Tasarım, Hareketli Grafik, Tipografi, Baskı Teknolojisi, İmge ve Düşünce Olgusu, Astronomi, Coğrafya, Kunatum Fiziği, Mantık Felsefesi…
Sektörel Danışman
EZGİ ATAKAY KARAKUŞ
2000 yılında İnşaat sektörünün en eski yayınlarından biri olan, mimar ve mühendislerin yakından tanıdığı Dizayn Konstrüksiyon dergisinde reklam sorumlusu olarak iş hayatına atılan Ezgi Atakay Karakuş, heyecanını hiç kaybetmeyen, birlikte çalıştığı herkesin yüzünde mutlaka gülümseme bırakan, naif ve iletişim kurmakta oldukça başarılı bir ekip üyesi. Özellikle inşaat malzemeleri sektörünü yakından tanıyan ve birikimlerinin ışığında projelere, temsil ettiği markaların stratejileri doğrultusunda yön veren, etkin bir danışman.
Dizayn Konstrüksiyon dergisindeki 12 yılın ardından yine inşaat malzemeleri sektörünün önemli yayınlarından Yapı Malzeme Dergisi’nde Reklam Müdürü olarak devam eden Ezgi, 2013 yılında Bileşim Yayıncılık ve Fuarcılık A.Ş. bünyesinde yayınlanan İnşaat Dünyası dergisi ekibine Reklam Koordinatörü pozisyonuyla transfer oldu.
37 yıldır yayınlanmakta olan İnşaat Dünyası dergisine yayın konsepti, dosya konuları ve zamanlamaları, müşteri ilişkileri, mizanpaj gibi pek çok açıdan yön vererek çalıştığı 6 yılın sonrasında Ezgi, derginin tüm yayın haklarını devralarak imtiyaz sahibi oldu. İnşaat Dünyası dergisi ve web sitesini etkin bir şekilde yöneterek sektörüne katkı sağlamaya devam ediyor.
Çalışma Alanları: Müşteri Temsilciliği, Reklam, Halkla İlişkiler, Kurumsal İlişkiler, Satış, Fuar ve Organizasyon
İlgi Alanları: Tarihi Biyografi, Kara Komedi, Yerel Kültürler, Gastronomi, Şarap, Renkler ve Etkileri, Davranış Bilimleri ve İletişim, Nöropazarlama, Pazarlamada Müşteri Deneyimi, Dijitalleşme
Yaratıcı Metin Yazarı
SEVAL AKBULAK
Seval Akbulak, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden 2014 yılında mezun oldu. Seval, yaratıcı, çalışkan, çalışma arkadaşlarıyla resmi ve resmi olmayan iletişimi oldukça yüksek, duygusal ve zihinsel empati yeteneğiyle ekibi dayanışma ile problem çözmeye yönlendiren bir takım üyesi. HR Dergi, TRT Haber Merkezi, Star Haber ve NTV’de yaptığı stajlarla profesyonel hayata başladı. Stajları sırasında röportaj yapma, haber hazırlama görevlerini yerine getirdi, eğitim ve organizasyon süreçlerinde yer aldı.
Sanata olan ilgisini sinema, fotoğraf ve resim, heykel gibi farklı alanlardaki etkinliklerle sürdüren Seval, 2014 yılında Galeria D’art İstanbul’da Tatiana Kourochkina sergi koordinatörlüğünü üstlendi. 2015 yılından itibaren 4 yıl boyunca Bileşim Yayıncılık’ın bünyesinde hazırlanan Otomasyon dergisinin editörlüğünü yürüttü. Profesyonel hayatının yanı sıra çeşitli mecralarda edebiyat ve sinema yazılarına devam ediyor.
Çalışma Alanları: Yaratıcı Metin Yazarlığı, Reklam Metni Yazarlığı, Kurumsal Metinler, Yayınlara Özel İçerik Üretimi, Sanat Eleştirileri, Gözlem Yazıları, Etkinlik ve Organizasyon Uzmanlığı, Marka İletişimi
İlgi Alanları: Sahne Sanatları, Sinema, Fotoğraf, İletişim Tasarımı, Animalyoga, Dans, Videoart

Sinema yazılarından birkaçını görmek ister misin?

Görüntü Yönetmeni
AYDIN KAPANCIK
2006 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nden mezun olan ve 2006 yılında Erasmus programı ile gittiği Çek Cumhuriyeti’nde sanat okulu FAMU’da sinema eğitimi alan Aydın, mesleki yeteneklerinin yanı sıra pozitif enerjisi, disiplini ve zorlu koşullarda özverili çalışması ile motivasyonun devamlılığında rol oynayan bir ekip üyesi.
Mezun olduktan sonra film kamera asistanlığı yaparak reklam ve kısa filmlerde görev aldı. T.C. Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü’nden destek alan Aşk Olsun ve Yeryüzünün Kanatları belgesel filmlerinde görüntü yönetmeni olarak görev aldı. 2010 İstanbul Kültür Başkenti projesi olan Adsız ve Damsız belgesel filminin yönetmenliğini yaptı.
2010 yılında görüntü yönetmeni olarak belgesel kanalı beIN İz TV’nin mimarı Şarküteri Prodüksiyon ekibine katıldı. 2019 yılına kadar yüzün üzerinde televizyon belgeseli hazırladı. Yine Şarküteri Prodüksiyon bünyesinde TÜPRAŞ Rafineri, Zorlu Enerji, Tekfen İnşaat, Ford, MNG, Anadolu Sigorta gibi Türkiye’nin köklü şirketleri için hazırlanan kurumsal filmlerde görev aldı.
Aydın Kapancık, aynı zamanda 2013 yapımı Ayaz Vurgunu ve Fırtına, 2016 yapımı Kayıp Vatan, 2019 yapımı Tamirevi isimli bağımsız filmlerin yönetmenliğini üstlendi. Bu filmler birçok festivalde gösterim olanağı buldu ve ödül kazandı.
İlgi Alanları: Takım Sporları, Kuş Gözlemciliği, Seyahat, Toplumsal Tarih
Video Kurgu ve Yapım
 SELDA KAYA KAPANCIK
2007 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden mezun olan ve 2006 yılında Erasmus programı ile gittiği Macaristan Eötvös Lorand Üniversitesi’nde (ELTE) eğitim alan Selda, hoşgörülü, neşeli, konsantrasyonu yüksek, yaratıcı, bilgilerini güncelleme alışkanlığı edinmiş, iş ahlakıyla örnek olan bir ekip üyesi. 2007 yılında yapım sorumlusu ve metin yazarı olarak belgesel kanalı beIN İz TV’nin mimarı Şarküteri Prodüksiyon ekibine katıldı. Bu arada Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı.
2018 yılına kadar yüzün üzerinde televizyon belgeseli hazırladı. Wilco’nun Karavanı, Su’yun Seferi, Anadolu’nun Kanatları, İz Peşinde, Wilco’yla Yaşasın Yemek, Ömür Biter İstanbul Bitmez, Enerji: Yarının Şeytan Üçgeni, İstanbul’un Yüzleri çalıştığı bazı projeler. Yine Şarküteri Prodüksiyon bünyesinde Tüpraş Rafineri, Zorlu Enerji, Ford, Anadolu Sigorta gibi Türkiye’nin köklü şirketleri için hazırlanan kurumsal filmlerde görev aldı.
2013 yapımı Ayaz Vurgunu ve Fırtına, 2016 yapımı Kayıp Vatan, 2019 yapımı Tamirevi isimli bağımsız filmlerin yapımcılığını üstlendi. Bu filmler birçok festivalde gösterim olanağı buldu ve ödül kazandı.
Çalışma Alanları: Belgesel Yapımcılığı, Film Yapımcılığı, Yaratıcı Metin Yazarlığı, Editörlük, Kurumsal Metin Yazarlığı
İlgi Alanları: Doğa Yürüyüşü, Fotoğraf, Göç Araştırmaları, Belgesel Sinema

PROJE PARTNERLERİ

Çizgili Marlin, alanında başarılı işler yaparak öne çıkan ekiplerle proje partneri olarak çalışıyor.

3D Görselleştirme
ALPER YILDIZ
Alper Yıldız, 10 yılı aşkın süredir 3D modelleme, render ve animasyonu alanlarında çalışmalarını sürdürüyor. Alanında isim yapmış birçok şirket bünyesinde tam zamanlı ve freelancer olarak büyük ölçekli birçok projede görev aldı.
Edindiği tecrübeler ile şimdilerde proje ofisleri, reklam ajansları ve farklı sektördeki markaların çözüm ortağı olarak kariyerine devam eden Alper’in başlıca amacı 3D sanatını her zaman üst standartlarda fotoreal kalitede sunmak.

Çalışmalarını incelemek ister misin?